Είναι «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ:ΕΘΝΙΚΗ» και βρίσκεται σε εξέλιξη με την υποστήριξη της Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS και ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΕΘΕΛΩΠΟΛΙΣ .

📢 Από σημερα 16 έως και 26 Αυγούστου.

Συντονίσαμε τις εθελοντικές μας δυνάμεις και δρομολογήσαμε την λειτουργία μιας σειράς ΣΤΑΘΜΩΝ συγκέντρωσης, τροφών για παραγωγικά ζώα και άλλων υλικών που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν σε αποθήκες των πολεοδομικών ιστών, για να μεταφορτωθούν προς Εύβοια και Πελοπόννησο.

Δώσαμε το #συμβολικό_όνομα «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ:ΕΘΝΙΚΗ» γιατί το μικρό, αυτό δίκτυο που καταφέραμε να οργανώσουμε, βρίσκεται , σε κομβικά σημεία της Εθνικής οδού, από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη.

Στόχος: αγρότες, επαγγελματίες οδηγοί και πολίτες να συναντιούνται για να οργανώνουν τις δικές τους αποστολές ή να προσφέρουν τα είδη που επιθυμούν, στις δράσεις που έχουμε, ήδη, σε εξέλιξη.

Η λειτουργία κάθε Σταθμού είναι διαφορετική– όπως μπορείτε να ενημερωθείτε στα αναλυτικά κείμενα- και υποστηρίζεται με τον προσωπικό χρόνο και δυνατότητες των υπαρχόντων εθελοντών.

Παραθέτουμε τηλέφωνα επικοινωνίας για να συνδεθείτε με τους εθελοντές που ήδη οργανώνουν συγκεκριμένες αποστολές προς τους πληγέντες, ή βρίσκονται στους πυρόπληκτους τόπους, ώστε να ενημερωθείτε για λεπτομέρειες που αφορούν τις τοπικές ανάγκες και συνθήκες.

Ειδικά ο σταθμός της Λαμίας είναι στην διάθεσή και στην ευχέρεια σας να τον αξιοποιήσετε για αποστολές στην Εύβοια, σε συνεργασία και με φορτηγά που ξεκινούν τακτικά από την Στερεά Ελλάδα.

Επίσης για οργάνωση απόστολών με βαρύ φορτίο, στην Πελοπόννησο

Οι Σταθμοί

• Ημαθία (Για Εύβοια και Πελοπόννησο)

• Αλίαρτος Βοιωτίας(Για Νεμούτα-Αρχαίας Ολυμπίας)

• Λαμία (Προς Εύβοια και Πελοπόννησο)

• Σπάρτη (Για Λακωνία Μάνη)

• Νεμούτα

• Αρχαία Ολυμπία

• Αρκαδία

Ευχόμαστε να συμβάλλουμε, στο ελάχιστο, στους δεκάδες πολίτες που αναρτούν αγγελίες στο διαδίκτυο αναζητώντας σημεία παράδοσης μεγάλων φορτίων ή προσφέροντας τα φορτηγά τους για να τα μεταφέρουν.

Είμαστε σε αναμονή για το ενδεχόμενο σύντομα να βρεθεί αντίστοιχος χώρος με της Λαμίας και στην Θεσσαλονίκη.

Τρόποι λειτουργίας των Σταθμών και αποστολές σε εξέλιξη:

▶️ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

‘Έναρξη λειτουργίας Σταθμού 17/08 με 20/08  | Ώρες – 8:00πμ/14:00μμ

Συγκεντρώνονται: Τροφές παραγωγικών ζώων προς Εύβοια, Πελοπόννησο

👉Βρίσκεται στο τμήμα Μηχανημάτων, Νότια Είσοδος Λαμίας δίπλα στη Shell

Εάν επιθυμούν οι δωρητές, επιλέγουν την περιοχή και τον παραλήπτη.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τόπος συνάντησης και συνεργασίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων, παραγωγών με εθελοντές οδηγούς ΦΔΧ, για να αναχωρούν με πληρότητα προς συγκεκριμένους παραλήπτες της επιθυμίας τους ή προς τις δράσεις που έχουμε σε εξέλιξη,αφού ενημερώσουν τους παραλήπτες.

Στον χώρο και τις συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας, θα γίνεται άμεση καταγραφή των δωρεών, για να δρομολογηθούν σύμφωνα με τις ποσότητες και οι αποστολές τους.

Ο Σταθμός της Λαμίας είναι η καρδιά της Εθνικής από και προς όλες τις πυρόπληκτες περιοχές. Ένα κέντρο συνάντησης προς αξιοποιηση για όλους όσους θέλουν να ενωθούν και να στείλουν στοχευμένα ή μη τις δωρεές τους.

Επίσης ειδικά για τις αποστολές προς την Εύβοια θα υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής και έκδοσης βεβαιώσεων για δωρεάν επιβίβαση των εθελοντικών αποστολών, στα καράβια.

▶️ ΣΤΑΘΜΟΣ: Λακωνία –Μάνη

Οι Ζωοφιλικοί Σύλλογοι της Σπάρτης συσπειρώθηκαν και συμβάλλουν σε Λακωνία και Μάνη

Συγκεντρώνουν:

1.Τροφές παραγωγικών ζώων πλέγματα, σωλήνες Φ90 (Ζαφειρία Κακαλέτρη 6973327711)

Στον Χώρο εκπαίδευσης Smart Paws Ξηροκάμπι Αρχαία Σπάρτη 16 με 20/08 από 9:00/14:00μμ

Οι αγρότες των κοντινών νομών, μπορούν να προσέρχονται και να αυτοοργανωθούν, στην συγκέντρωση, τον καταμερισμό ανα είδος προσφοράς, την στοχευμένη διανομή

Η έκταση είναι μεγάλη αλλά ανοιχτή. Οι γνώσεις και η βοήθειά τους είναι πολύτιμη.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στον Σταθμό της Λαμίας και να τους ενημερώσετε για τις προμήθειες που θέλετε να αποστείλετε ή να τον χρησιμοποιήσετε απλώς ως τόπο συνάντησης για αποστολή που ετοιμάζετε σε συγκεκριμένες περιοχές της επιλογής σας.

Επίσης Συγκεντρώνουν καθημερινά και διανέμουν:

2.Τροφές για κατοικίδια, είδη πρώτης ανάγκης

Στο Smart Paws – The Pet Shop, Γυθείου 80 (Νίκος Ασλανίδης 2731023011)

▶️ ΣΤΑΘΜΟΣ: Νεμούτας

Νεμούτα Ηλείας Από Δευτέρα 16/08

Συγκεντρώνονται: Τροφές παραγωγικών ζώων, πλέγματα και πασσάλοι

1.5 χλμ πριν τη Νεμουτα τοποθεσία γήπεδο, διασταύρωση προς Ξηρόκαμπο

(Παπαηλίου Παναγιώτης 6980193314 )

Έχουν καταγράψει ονομαστικά όλους τους πυρόπληκτους αγροτοκτηνοτρόφους και το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στον Σταθμό της Λαμίας και να τους ενημερώσετε για τις προμήθειες που θέλετε να αποστείλετε ή να τον χρησιμοποιήσετε απλώς ως τόπο συνάντησης για την δική σας αποστολή προς τη Νερμούτας

▶️ ΣΤΑΘΜΟΣ:ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Προγραματισμένη αποστολή 20 Αυγούστου για Ηλεία

Ο Σταθμός μας στον Αλίαρτο Βοιωτίας ήταν ο πρώτος που άνοιξε, με πρωτοβουλία τοπικών αγροτών που ήδη έχουν συγκεντρώσει σε κλειστή αποθήκη 5 και πλέον τόνους ζωοτροφών για τη Νεμούτα.

Από εκεί γεννήθηκε η ιδέα να συσπειρωθούμε και να αναζητήσουμε και άλλους Σταθμούς επί της εθνικής ώστε και οι αγρότες που έχουν μικρά αποθέματα αλλά θέλουν να βοηθήσουν, να το πράξουν.

ΟΙ “ΕΛΙΚΩΝΙΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ” τα παιδιά του βουνού οργάνωσαν την αποστολή και συνεχίζουν.

Θα συνοδεύσουν οι ίδιοι τις προσφορές του τόπου τους, που πλέον περιλαμβάνουν και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους .

Στόχος για την πρώτη αποστολή, να συμπληρωθούν 12 τόνοι στο ήδη διαθέσιμο φορτηγό που επίσης προσφέρουν οι αγρότες της Βοιωτίας.

Σε αναμονή είναι και δεύτερο όχημα.

Επικοινωνείστε μαζί τους.

Σταθμός Συγκέντρωσης: Αλίαρτος 16 με 19/08- 9:00πμ/13:00μμ

Τροφές παραγωγικών ζώων (Βασίλης 6972714237)

Είδη πρώτης ανάγκης (Νότα Μπατσούλα 6975062362)

▶️ Βόρεια Εύβοια/Αποστολή σε εξέλιξη

Οι Ζω.Ε.Σ 15/08 από την Ημαθία στην Β.Εύβοια

Την αποστολή συνοδεύει η κ. Κατερίνα Παπαποστόλου με κλιμάκιο συνεργατών της.

Θα παραμείνουν για τρεις και πλέον ημέρες, ώστε η κατανομή της βοήθειας να γίνει στοχευμένα και σε προσωπική επαφή και με όσους πυρόπληκτους και Συλλόγους, επικοινώνησαν οι ίδιοι με τις Ζω.Ε.Σ

▶️ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ /Ζω.Ε.Σ

Η Επόμενη Αποστολή τους είναι στην Πελοπόννησο

Συγκεντρώνονται: Τροφές και φάρμακα για ανθρώπους και ζώα

Στις έδρα Ζω.Ε.Σ Αλεξάνδρεια Ημαθίας αλλά και Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Για λεπτομέρειες σχετικά με όλα τα σημεία συγκέντρωσης μπορείτε να μάθετε επικοινωνώντας τηλεφωνικά. με τις Ζω.ΕΣ( 6948178613)

▶️ ΣΤΑΘΜΟΣ Αρκαδίας

Ο Πολιτιστικός Φιλοζωϊκος Σύλλογος Τρίπολης

Περισυλλέγει, περιθάλπει, σιτίζει δεκάδες πυρόπληκτα ζώα συντροφιάς και όσα παραγωγικά

Οι ανάγκες είναι: ζωοτροφές σανό, τσαΐρι, τριφύλλι, καλαμπόκι, ξηρά τροφή για σκύλους sylfio cream (ΚΡΕΜΑ ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ) Φυσιολογικός ορός,

Κτηνιατρικά παυσίπονα για ιπποειδή

Αλοιφές επουλωτικές

Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, θέλετε να μεταβείτε οι ίδιοι ή να αφήσετε προμήθειες για αυτές τις περιοχές , στον ΣΤΑΘΜΟ της Λαμίας

επικοινωνείστε μαζί τους για να τους ενημερώσετε και να συνεργαστείτε.

Γιώργος Ζαφειράκης 6932839363

▶️ ΣΤΑΘΜΟΣ Αρχαίας Ολυμπίας

Η «Φιλοζωική Κρεστένων Νοιαζομαι » και οι εθελοντές της με τη συμβολή νέων παιδιών με αγροτικά αυτοκίνητα συγκεντρώνουν και διανέμουν καθημερινά τροφές στα παραγωγικά ζώα των απομακρυσμένων ορεινών περιοχών

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν στις πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη και επιθυμούν διευκρινήσεις για τις τοπικές ανάγκες της Ολυμπίας μπορούν να επικοινωνούν:

Διονυσία Καλογεροπούλου Σεφερλή 6976529163

Για τη Νεμούτα: Παναγιώτης Παπαηλιού 6980193314

📣Μπορείτε επίσης να μεταβείτε απευθείας στην έδρα τους ή να τους ενημερώσετε για τις προμήθειες που θα αφήσετε στον ΣΤΑΘΜΟ της Λαμίας, όπου μπορείτε να συναντηθείτε για να οργανώσετε την δική σας αποστολή σε περιοχές της επιλογής σας.

#Επιχείρηση_ΕΘΝΙΚΗ #HELPHELLAS

#Εθνικό_Συντονιστικό_Κέντρο_Εθελοντών_HELPHELLAS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here